Jak drží látková vložka ve spodním prádle?

Jednorázové menstruační vložky a tampony znáš, ale právě jsi zjistila, že existují i látkové vložky.

Možná tě napadá, jak látková vložka ve spodním prádle drží, když nemá žádná lepítka?

Než ti to vysvětlím, začnu ještě jednou důležitou poznámkou. U látkové vložky je potřeba znát, která strana je dotyková a která spodní. Poznáš to jednoduše, na spodní straně bývá našitá cedulka s logem. Tato strana bude směřovat ke spodnímu prádlu. Dotyková strana musí být příjemná, hebká a savá, protože tu budeš mít směrem ke svému tělu.

alucha_latkovevlozky_cedulka

Občas ženám přijde líto, že by si měly vzorovanou stranu vložky "zašpinit" a domnívají se, že obrázky patří dolů. Často se tak nesprávným natočením připravují o savost, kterou látková vložka nabízí nebo mají pocit, že jejich látkovka nefunguje.

Tak jako ta jednorázová, i látková menstruační vložka má dvě křidélka a na nich jeden nebo někdy i dvě patentky. Látkovou vložku položíš spodní stranou do běžných, ale dobře padnoucích, spodních kalhotek, křidélky jejich střed obepneš a sepneš patentky na obou křidélkách. V případě, že má vložka na jednom křidélku dvě patentky, můžeš si tak regulovat šířku zapnutí vložky podle šířky středu svých spodních kalhotek.

1 (2)

Na co je potřeba myslet?

Na rozdíl od jednorázové vložky, která drží tam, kam si ji do spodního prádla nalepíš, látková vložka má tendenci posunout se vždy do nejužšího místa kalhotek. Na to je třeba před prvním nákupem látkových vložek myslet a podle toho zvolit potřebnou délku látkové vložky.

Výjimka potvrzující pravidlo

Výjimkou jsou látkové vložky a intimky bez křidélek, které se do spodního prádla opravdu jen vloží. Drží pak sevřené mezi tělem a spodním prádlem, které musí opravdu dobře padnout.

2022 © Alena Hradilová