3 funkční triky, které posouvání a otáčení látkové vložky zatnou tipec

V diskuzích občas narazím na zmínku, že si žena koupila první látkovku a je zklamaná, protože se jí posouvá, otáčí, často ji musí lovit až na zádech. Taková žena většinou používání látkových vložek vzdá a to je velká škoda. Často je to jen důsledek počáteční neznalosti a špatného výběru tvaru, délky, šířky nebo materiálu, který je na spodní straně vložky. Nejčastější příčinou, proč látková vložka klouže, bývá nepromokavý hladký obrázkový PUL na spodní straně látkovky. Pokud před prvním nákupem potřebujete poradit, můžete si stáhnout video zdarma, kde vysvětluji na co se při výběru zaměřit.

Pořídila sis nevhodnou intimku nebo denní vložku a nyní nevíš co s ní? Během chůze se ti posouvá a někdy se dokonce otočí o 90°. Než ji navždy odložíš, vyzkoušej moje 3 jednoduché triky, které nezaberou moc času a výsledek tě překvapí.

1. TRIK - CO NEUDRŽÍ JEDNY, UDRŽÍ DVOJE

Tohle řešení je nejrychlejší a nejjednodušší a zvládneš to během pár vteřin třeba před odchodem z domu. Celý trik spočívá v tom, že si látkovou vložku zapneš do jakýchkoliv dobře padnoucích spodních kalhotek a přes to celé si navlékneš ještě kalhotky druhé. Oboje kalhotky ti musí pěkně padnout a obepínat postavu. Ty druhé celý celek s látkovou vložkou zpevní a skryjí její křidélka, takže o tom, že právě používáš látkovou vložku, nebude nikdo vědět. Dost často taková malá změna stačí k tomu, aby celý problém s posouváním a otáčením vyřešila. Navíc je to řešení proměnlivé, můžeš si vybírat svrchní kalhotky v barvě kterou potřebuješ.

Já tohle řešení nejčastěji volím při nošení dlouhých sukní. Ne, že by mi látkovky v kalhotkách cestovaly, ale pod sukně nosím kalhotky s dlouhou nohavičkou, aby se mi při chůzi o sebe neotírala stehna a do nohavičkových látková vložka zapnout nejde. Tak jednoduše obléknu nohavičky na běžné kalhotky, ve kterých mám zapnutou látkovou vložku.

2. TRIK - ZE DVOU SPODNÍCH KALHOTEK VYTVOŘÍŠ KAPSIČKU

Tohle řešení je tak trochu upgrade toho prvního. Spočívá v tom, že si ze svých spodních kalhotek vybereš dvoje, nejlépe stejné a ve stejné velikosti. Tyhle dvoje kalhotky sesadíš dohromady - jakoby z nich uděláš jedny - a na 4 místech v lemu sešiješ. Tím si vytvoříš kapsičku, do které látkovou vložku zapneš. Pro názornost jsem sešití provedla červenou bavlnkou.

alucha_brzdička_04   alucha_brzdička_09

Co je potřeba znát, než se pustíš do šití? Je potřeba zjistit, jak velký otvor na zapnutí látkové vložky potřebuješ. Posbírej si problematické intimky nebo vložky, sepni jejich křidélka a změř si šířku křidélka na kraji vložky. To je vlastně šířka potřebné kapsičky. Pokud se rozměry liší o více jak 3 cm, je lepší ušít kalhotky s kapsičkou pro každou délku zvlášť. Výsledná kapsička může být i o trošku menší než naměřená šířka, látková vložka se krásně přizpůsobí. Čím těsněji látkovka do kapsičky sedne, tím lépe zamezíte jakémukoliv jejímu pohybu.

alucha_brzdička_08

Druhá záležitost, kterou je třeba před šitím vyřešit, je, kam kapsičku umístit. Nejčastěji určitě máš látkové vložky, které mají vepředu i vzadu stejnou délku, čili patentek je uprostřed délky zapnuté vložky. Stačí tedy najít místo, kde bude střed kapsičky. Jednoduše si obleč spodní kalhotky, nahmatej a zaznač (třeba tečkou pomocí vypratelné fixky), kde máš místo, které bude tvořit střed (popíšu - li to bez příkras, je to místo na tvém těle, odkud krev vytéká ven). Tohle místo bude ležet ve středu kapsičky, takže si naměříš polovinu vzdálenosti na jednu i druhou stranu a v kraji na lemu kalhotky sešiješ.

3.TRIK - NAŠIJ BRZDIČKU

Nápad na brzdičku mám v hlavě už téměř 3 roky. Postupně jsem měnila její podobu a provedení a sama na sobě testovala. Chtěla jsem šít (a jednu dobu jsem i šila) hotové kalhotky se všitým klínkem, ale uvědomila jsem si, že to je vlastně tak trochu cesta od konce. Takže jsem celé řešení převrátila a rozhodla se, že nejlepší bude nejdříve otestovat tvar a velikost samotné brzdičky a poté se uvidí, co dál. 

Ušila jsem tedy bavlněnou brzdičku, kterou najdeš najdeš na mém e-shopu.

alucha_brzdička_01

Brzdičku stačí na 4 místech našít do tvých spodních kalhotek a vytvoříš si tak zdvojený klínek, kolem kterého lze látkovou vložku zapnout. Opět tím skryješ křidélka látkové vložky. Předpokládám, že každá z vás bude potřebovat umístit brzdičku trošku na jiné místo, protože některá raději nosíte vložky více vepředu nebo naopak vzadu. Tohle řešení ti dává možnost vytvořit si kalhotky s brzdičkou přesně na míru tvých individuálních potřeb.

alucha_brzdička_05   alucha_brzdička_06

Nechceš testovat přímo moji brzdičku? Můžeš využít třeba kousek širší stuhy nebo proužek látky, které ti odvedou stejnou práci. 

2022 © Alena Hradilová